Dětský pokoj s loftem

Dětský pokoj s loftem

 

Na dětský pokoj jsme šli odhodlaně s cílem získat zpět soukromí ložnice. Specialitou je otevřený půdní prostor, jelikož jsme preferovali k věcem na půdě chodit po statických schodech místo vyklápěcích a jediné místo na schody bylo právě v dětském pokojíku. Děti tím ztratily část soukromí, ale získaly půdní otevřený prostor pro hraní s pochozími lany.

Nejdříve jsme se pustitli do konstrukce dětského pokoje, jako každý pokoj u nás to bylo ve stavu hrubé stavby. Šikmina a stěny byly doplňeny o dřevěný rastr tloušťky 40 mm a v něm natažena elektřina. Mezera u obvodových stěn byla vyplněna dřevovláknitou izolací a šikmé předstěny minerální vatou. Záklop byl proveden 12mm fermacellem u rovných stěn a 10mm fermacellem u šikmin. Stěna pod šikminou, kde je plánováno umístění postele, byla zaklopena biodeskou.

Následovalo sestrojení schodiště. Celé schodiště je z 19mm biodesky (třívrstvá deska) šíře 50,5 cm (šířka je kvůli naformátovaným deskám, které kupuji, o rozměrech 2500x 1025 mm), aby nevznikl odpad. Je zde celkově 19 schodů, vše je vypočteno bez ohledu na normy schodů, aby se dospělá osoba nebila do hlavy o šikminu a zároveň vyšla doprostřed půdy. Hned na schody jsou navázány dveře do pokoje.

Po vytmelení a vybroušení spojů fermacellu byl proveden penetrační nátěr. Následně jsme nalepili tapety. V pokoji jsou vliesové tapety, na půdě kvůli textuře planetek a raket papírové tapety, ale po zkušenosti již nedoporučuji papírové tapety. Byla to mnohem větší dřina nalepit je oproti vliesovým. Vliesové tapety jsou pevnější, do jisté míry i pružnější, a lepidlo se aplikuje pouze na stěnu, ne na tapetu, jako v případě papírových tapet.

Všechny dřevěné prvky včetně schodů a trámů jsou natřeny lazurou Lignovit Interior UV 100 - Odstín Zugspitze. Jako nášlapná vrstva je i zde použitý vlněný koberec Eden Lawrence 112 Pearl jak v pokoji tak na obyvatelném půdním prostoru.

Pohled pokojík

 

Dlouho jsme uvažovali, co dát na/mezi trámy na půdě. Chtěli jsme zachovat otevřený prosvětlený prostor a zvětšit tím pocitově pokojík. První volba byla pochozí sklo, lze si nechat udělat cca 1 - 2 cm hrubé pochozí sklo. Kalkulaci jsme dostali kolem 30 tis. Kč. pro cca 6 m2. Nakonec jsme se ale rozhodli pro pochozí sítě mezi trámy. Zasklít se to v nouzi bude dát i za 10 let. Pochozí sítě nejsou žádná levná záležitost, ale nákladově jsou oproti sklu asi na polovině. Sítě mezi trámy jsou pochozí s předvypnutím proti prověšení, trojúhelníková síť na schodišti je zábranová se schodnicemi na míru. I když je cena zábranové sítě stejná i v případě tvarování schodnic, příště bychom tuto možnost nezvolili, zbytečně se nám komplikovalo uchycení a kopírování tvaru schodiště. Holky si to vcelku užívají, zatím jsou hodně malé, uvidíme, co přinese čas.

Sitě

 

Postel pro panenky, postel a dětská postýlka pro holky - to všechno jsou věci kupované z druhé ruky za pakatel a renovované s novým nástřikem. Kuchyňka je celá svépomocí z "odpadního" dřeva. Více fotek naleznete v galerii níže.

Finální pokoj

 

Ceny a tabulka výdajů:

 

Tapety a koberec Cena bez DPH
Vliesová tapeta hvězdy Sweet Dreams ND21143 | 0,53 x 10 m (4 role) 2 936 ,-

Esprit Kids 35828-1 - Papírová tapeta  (7 rolí)

1 845 ,-
Koberec Edel Larence 112 (16m2) 9 816 ,-
Biodeska - obklad pod šikminou (~4m2) 1 896 ,-
Schodiště  

Biodeska - 2500x1025mm (2,5 ks)

2 964 ,-
Sítě (www.provaznictvi.cz)  
Pochozí sítě, bezuzlové, bílé, 4x (cca 220x60cm) 10 700 ,-
Síť bezuzlová trojúhelník schodiště 2 435 ,-
   
Světlo  

Textilní kabel, dvojlinka 2x0,75mm, 10m (http://textilnikabel.cz)

580 ,-
Silikonový návlek s plastovou objímkou (7ks) 514 ,-
Žárovky, stmívatelné, LED, Vintage E27/230V/5.5W (7ks, různé druhy, https://www.svet-svitidel.cz) 900 ,-
Úchytky kabelu a krabička, svépomocí, 3D tisk  
Celkem ~ 34 586 Kč bez DPH

 

 

Hodnocení článku
Average: 4 (1 vote)

 

Líbil se Vám článek? Pozvěte nás na kafe :)

Pozvi nás na kafePozvi nás na kafe

 

Upozornění

Vlastník a autor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku chyb v postupech a informacích zde uvedených. Předkládané informace mají informativní charakter. Kdokoliv použije jakoukoliv část informací z těchto stránek, plně zodpovídá za bezpečnost a dopad takto provedené instalace.  Nároky na odškodnění jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků.