Střecha

Střecha

Pro náš domek jsme zvolili těžkou a odolnou střechu.

Střecha byla dodána firmou Penatus, která stavěla spodní a hrubou stavbu. Střecha je z betonových střešních tašek od firmy Bramac, typ Tegalit Star, barva ebenová černá. Výklenek koupelny v 2.NP je oplechován v barvě střešních tašek. Dodavatelé a projektanti nám doporučovali výhradně plechovou střechu. Pro výběr betonových tašek jsme se rozhodli z těchto důvodů:

  • v budoucnu rozšířitelnost o FVE (výměna tašky za tašku s úchytem FVE je snazší)
  • betonové tašky nejsou tak náchylné na poškrábání, vzniklé například při pozdější instalaci FVE oproti nabarvenému plechu
  • obávali jsme se hlučnosti plechové střechy (déšť, ořešák v zadní části a padající ořechy)
  • pocit  lepší soudržnosti celé stavby díky těžké střeše nás uklidňuje pro případy vichřice, i když toto je čistě náš subjektivní názor

Nic kritického bych v tom ale nehledal, jelikož máme betonovou střechu, nemohu srovnat bydlení plech vs beton. Po dvou letech zatím bez problémů. Uvidíme za dalších 20 let.

Ceny a tabulka výdajů:

 

Střecha (na klíč) Cena
Střecha (krytina tašková + kostrukce pod krytinu) 207 228 ,-
TI krovu (celuloza 360 mm) 74 764 ,-
Oplechování vikýře + okapy 43 533 ,-
Hromosvod AlMgSi 8mm, cca 50m + propojení + revize 12 200 ,-
Celkem ~ 337 725 Kč bez DPH
Hodnocení článku
Average: 4 (2 votes)

 

Líbil se Vám článek? Můžete nás podpořit a koupit kafe k sepsání dalších příspěvků ;)

Pozvi nás na kafePozvi nás na kafe

 

Upozornění

Vlastník a autor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku chyb v postupech a informacích zde uvedených. Předkládané informace mají informativní charakter. Kdokoliv použije jakoukoliv část informací z těchto stránek, plně zodpovídá za bezpečnost a dopad takto provedené instalace.  Nároky na odškodnění jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků.