Masivní podlaha přízemí

Masivní dřevěna podlaha

 

V přízemí jsme zvolili dřevěnou podlahu (dub RUSTIKAL, olej BIANCO, dvouvrtsvá lepená podlaha 12x120x730 mm) uloženou do stromečku. Podlaha je dvouvrstvá, přičemž spodní čast je z měkkého dřeva a vrchní nášlapnou část tvoří 5 mm dubu. Podlaha je celoplošně lepena trvale flexibilním lepidlem.

Po dokončení lité podlahy Cemflow pak následovala téměř roční pauza kde docházelo ke kompletním rozvodům elektřiny, rekuperace, izolaci vnitřních stěn a instalací Fermacellu a Biodesek na stěny. Když byl pokoj téměř hotový, strhla se pomocí 40-ky brusního papíru krusta z povrchu CEMFLOW a beton se napenetroval pro finální pokládku dřevěné podlahy. Dilatační spáry se vyplnili pružným tmelem.

Rozhodli jsme se pro dvouvrstvou (smrk+dub) masivní podlahu s jemným kartáčem a světlým olejem. Tato podlaha se skláda z dílcu 12x120x730 mm s pero-drážkou. Zvolili jsme náročnější ale pro nás hezčí variantu pokládky do stromečku - je potřeba informovat dodavatele, nacení vám P a L variantu pro stromeček. Jednotlivé dílce se spojují a celoplošně se lepí k podlaze plastickým lepidlem Parat. Dilatační spáry a přechody se lehce tmelí podlahovým pružným tmelem s podobným odstínem.

Tip

Největší problém pro nás v začátku byl, že spoustu článku, prodejců vinylu atp. odrazuje od použití masivních podlah na podlahové topení. U dodavatele podlahy nám tento mýtus celkem hezky vysvětlili a vyvrátili. Největším argumentem jsou ale pro nás minulé dvě topné sezóny. Podlaha se sice nahříva déle, ale v kombinaci s elektrickým podlahovým topením v betonu pod podlahou má teplá podlaha dlouhou setrvačnost.

 

 

Rozpočet

Dřevená masivní vrchní vrstva, , pokládka svépomoci (65m2)

Spodní patro - finální masivní podlaha, pokládka do stromečku, svépomocí  
Parkety, dub rustikální, jemný kartáč, BIANCO olej 12x120x730 mm, 65 m2 63 000 .-
Lepidlo Parat pro plošné lepení 5 x 16 kg 9000.-
Příslušenství (stěrka, dorážecí hák, uhelník) 500 .-
Celkem 72 500 Kč bez DPH

 

Hodnocení článku
Average: 4 (2 votes)

 

Líbil se Vám článek? Můžete nás podpořit a koupit kafe k sepsání dalších příspěvků ;)

Pozvi nás na kafePozvi nás na kafe

 

Upozornění

Vlastník a autor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku chyb v postupech a informacích zde uvedených. Předkládané informace mají informativní charakter. Kdokoliv použije jakoukoliv část informací z těchto stránek, plně zodpovídá za bezpečnost a dopad takto provedené instalace.  Nároky na odškodnění jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků.